Home Despre noi Proiecte Servicii Contact
   
 
Proiecte

  Alegerea corecta a locației este unul dintre cei mai importanti factori, determinant pentru succesul unui astfel de proiect. Locatia ideala trebuie sa aiba media vantului cat mai ridicata, dar vantul sa sufle constant, nu in rafale; de asemenea trebuie sa fie accesibila pentru camioane de mare tonaj si sa fie cat mai aproape de reteaua electrica.

  O astfel de locatie s-a identificat pe raza comunei Valea Nucarilor, judetul Tulcea. Aici vantul sufla aproape exclusiv pe axa Nord – Sud, iar intensitatea medie anuală este mai mare de 7 m/s, conform datelor statistice pe ultimii 2 ani de la Statia Meteo Mahmudia. Statia meteo este pozitionata exact la nord fata de locatia aleasa, pe axa vantului, la aceeași altitudine si la mai putin de 10 km in linie dreapta, astfel încat conditiile pot fi considerate identice cu cele masurate la stație.

  Terenul identificat se afla in proprietatea Consiliului Local Vale Nucarilor. Green Energy Group a incheiat un contract de asociere in participatiune cu acesta, prin care i se pune la dispozitie terenul pe intreaga perioada a existentei constructiei, dar nu mai putin de 25 de ani. S-a preferat această solutie pentru a cointeresa autoritatile locale in buna derulare a proiectului, precum si pentru scurtarea formalitatilor de atribuire. Societatea isi va înscrie dreptul de proprietate asupra constructiilor ce se vor realiza pe respectivul teren la Cartea Funciara.   
 
Powered by Global View Group 2006