Home Despre noi Proiecte Servicii Contact
   
 
Produse si servicii
  
   Green Energy Group va produce și comercializa pe piata doua produse distincte :

- energia electrica obtinuta din surse regenerabile (E-SRE), asa cum este ea definita de legislatia in vigoare ;
- Certificatele Verzi alocate de Operatorul de Transport și de Sistem (SC Transelectrica SA) proportional cu cantitatea de energie electrica produsa, respectiv cate un certificat verde pentru fiecare MWh debitat in retea, conform legislatiei pentru sprijinirea si promovarea surselor regenerabile de energie.

  Producatorul de E-SRE poate vinde E-SRE pe piata de energie electrica, ca orice alt producator, pentru care obtine pretul pietei, iar pentru acoperirea integrala a costurilor de producere si obținerea unui profit rezonabil primeste pentru fiecare 1 MWh de energie electrica livrat în retea un certificat verde (CV) care poate fi tranzactionat in limitele de pret stabilite de ANRE.  

  Certificatul Verde este un document care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produs din surse regenerabile de energie si livrat în retea. Certificatul verde se poate tranzactiona distinct de cantitatea de energie electrica asociata acestuia, pe o piata a contractelor bilaterale sau pe piata centralizata de Certificate Verzi. Lunar, producatorii de E-SRE primesc de la OTS pentru fiecare 1MWh de energie electrica livrata in retea cate un Certificat Verde pe baza informatiilor operatorilor retelelor la care sunt conectate instalatiile producatorilor.

  Promovarea producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie (E-SRE) reprezinta un imperativ al perioadei actuale motivat de:
- protectia mediului,
- cresterea independentei energetice fata de importuri prin diversificarea surselor de aprovizionare cu energie;
- materia prima este gratuita si inepuizabila. 
Powered by Global View Group 2006